Wat heeft uw voorkeur: dat ik beleefd ben of dat ik 'de waarheid' vertel?

Het is bijna een standaardvraag die ik stel bij sessies met management- en directieteams. Meestal kiest men dan voor het laatste waarbij ik dan weer probeer deze beleefd te brengen...

Echter wanneer het gaat over het thema leiderschap in de 21e eeuw dan is mijn boodschap vaak flink confronterend voor veel van deze managers die opgeleid en 'groot geworden' zijn in een bedrijfscultuur van regels, afdelingen en hierarchie. Ik praat dan o.a. over 'netwerkleiders' die zorgen voor de juiste technische en digitale hulpmiddelen voor de medewerkers en die zelf bovengemiddeld goed op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen. Leiders die actief bouwen aan waardevolle online en offline netwerken en ICT zien als een strategisch middel om een doel te bereiken, niet als een organisatorisch sluitstuk.

Het gaat hen niet sec om het gebruik van tools, maar om het bewerkstelligen van een omschakeling naar een nieuwe manier om kennis en contacten te delen, verrijken en distribueren. Waarbij de grootste uitdaging is om kennis op het juiste moment en in de juiste vorm bij de juiste persoon te krijgen.  Structuren die goed werkten in de 19e en 20e eeuw worden daarbij steeds vaker een obstakel. De vraag is nu gaat de wal hier het schip keren en krijgen we een relatief snelle omkeer naar een andere manier van organiseren, samenwerken en leidinggeven of zijn bestaande processen nog dermate taai dat het nog lang gaat duren of wellicht op veel plekken helemaal niet gebeurd.