Consultancy

Als adviseur ondersteun ik directies, Raden van Bestuur en HR- en communicatieteams om aangesloten te blijven bij de veranderende, digitale wereld. Met een antwoord op de vraag: welke organisatievorm, leiderschapskwaliteiten en business modellen zijn er nodig? De rode draad in mijn werk is ‘aanpassingsvermogen’.

Oude wetten en modellen blijken steeds vaker onbruikbaar, nieuwe worden al doende ontwikkeld. De wereld lijkt door alle digitale technologie alsmaar kleiner te worden, en tegelijk zorgen al deze verbindingen voor steeds meer complexiteit.

Organisaties waarvan we dachten dat hun relevantie zich nog tot in decennia zou voortzetten, verkruimelen waar we bij staan. Consumenten en burgers zijn tegenwoordig zo goed met elkaar verbonden dat informatie, nieuws en trends zich razendsnel over de aardbol verspreiden. Dit betekent dat organisaties in veel gevallen sneller met nieuwe producten, diensten en business modellen moeten komen. Dat vraagt om meer innovatie en slimmer organiseren en als gevolg daarvan weer om meer experimenten. 

Mail mij voor meer informatie en/of een vrijblijvend gesprek: info@mennolanting.nl

Gemeente ’s-Hertogenbosch

"Ik heb met Menno samen gewerkt in een leiderschapsprogramma voor onze gemeente waarin hij een creatieve, innovatieve sparringpartner/adviseur met lef en vasthoudendheid voor ons is geweest."

Roos Los Manager HRM & organisatieontwikkeling
ANBW

“Menno is een inspirerende persoon die vanuit nieuwste ontwikkelingen telkens een leuke inspirerende en vernieuwende kijk op zaken geeft."

Hans Hubers Directeur Strategie en Innovatie
Stolwijk Kelderman Accountants Fiscalisten

“Menno is betrokken geweest bij het herijken van onze strategie, het benoemen van de speerpunten en op basis hiervan vormen van projecten. Hierbij heeft zijn kennis en originele zienswijze ons zichtbaar geholpen in dit traject."

Joost Kelderman registeraccountant/vennoot
Capgemeni

"Menno Lanting geeft in mijn optiek een prachtige doorkijk op alle mooie veranderingen die ons nog te wachten staan."

Jeroen Versteeg Board Member
Rabobank

"Menno Lanting weet als geen ander wat bestaande organisaties moeten doen om te overleven in de huidige tijdgeest."

Maarten Korz Innovatie manager
Pluc! advies en trainingen

"I have been organizing training sessions with Menno for a couple of years now. I have experienced Menno as an inspiring speaker with the right attitude and experience to get a message across."

Jan Heinen Directeur