Aankondiging Digital Menno

Hallo, ik ben Digital Menno. Een flink deel van mijn werk, inclusief de vele cases die ik heb beschreven, mijn boeken, artikelen en tientallen video's van mijn keynotes, zijn nu geïntegreerd in een door kunstmatige intelligentie gestuurd systeem. Binnenkort kun je online met mij in gesprek gaan over onderwerpen zoals digitale transformatie, leiderschap en innovatie.

We zijn op zoek naar een team dat wil dienen als pilotklant voor dit unieke experiment. Tegen een speciaal tarief kun je dan zelf als eerste de kracht van dit systeem ervaren.

Ben je geïnteresseerd? Laat dan een reactie achter en we nemen contact met je op.

Keynote congres 'de slimme organisatie'

De zaken die voorheen de identiteit bepaalden– grote kantoorpanden, veel personeel, eigen machines –maken plaats voor korte lijnen, zelfsturing en adaptief vermogen. Het gaat er niet meer om dat je beter, sneller of goedkoper bent dan de concurrent; je moet bereid zijn iets geheel anders te gaan doen.

Ondernemerscollege 'Olietankers en Speedboten'

Mensen – individueel of in netwerken – omarmen nieuwe technologie sneller dan organisaties kunnen volgen. Op deze manier ontstaan nieuwe, wendbare bedrijven die, als waren het speedboten, links en rechts bestaande organisaties inhalen. Je moet dus als organisatie steeds sneller innoveren en je strategie aanpassen, en ook nog eens out of the box kunnen denken.

Intro seminar 'De slimme organisatie'

Intro op groot breedbeeldscherm in Fox theater Hoofddorp van seminar 'De slimme organisatie'.

 

Keynote Integron Belevenis Award

In plaats van enorm veel energie te steken in het vinden of bedenken van nieuwe disruptieve innovaties, is het veel verstandiger om in te zetten op het verbeteren van de huidige en toekomstige klantbeleving.

'Lessen van de 100 meest innovatieve organisaties'

Stel je voor dat je samenwerkt met superslimme en getalenteerde collega’s in een vrije en innovatieve omgeving – geen bazen, geen middel management en geen bureaucratie. Alleen hooggemotiveerde collega's, die samenkomen om mooie dingen te maken. Het is verbazingwekkend waar creatieve mensen mee voor de dag komen als niemand hun vertelt wat ze moeten doen.

'De zin en onzin van zelfsturing'

Er zit meer passie, kennis en verbindingen in organisaties dan er benut wordt. De oorzaak hiervan ligt in de bestaande structuren, afspraken, cultuur en wijze van leidinggeven. Deze zorgen ervoor dat medewerkers maar beperkt zelf sturing kunnen geven aan de uitvoering van hun werk.

De zin en onzin van de digitale transformatie

Digitale transformatie gaat niet om een specifieke technologie of ICT-structuur. Het gaat om een alles veranderende toepassing ervan op je businessmodel, zodat je voorop blijft lopen in je markt.

Organisatie 3.0

Is jouw organisatie helemaal afgestemd op de 21e eeuw? De wereld verandert sneller dan ooit tevoren. Onder invloed van technologische ontwikkelingen is wat vandaag gangbaar is, morgen alweer gedateerd. Wil je hier als organisatie in mee? Moet je hier als organisatie in mee? Heb je uberhaupt een keuze?

Gaan robots ons werk overnemen?

Een van de zaken waar we slimme computers of robots voor zullen inzetten is om wijs te worden uit alle data die de straks massaal met het internet verbonden apparaten als een soort sensoren zullen registreren, delen en in veel gevallen ook opslaan.

De disruptie paradox, in 5 stappen naar echte vernieuwing

Dat de wereld verandert en dat dat razendsnel gaat, dat weten we nu wel. Dat het roer om moet, is bij menigeen doorgedrongen. Disruptie is dan ook het nieuwste toverwoord, met disrupt or be disrupted als credo. Maar de prangende vraag is: hoe pakken we het aan?

Key note Recruitment Innovation Event

Key note over de toekomst van recruitment in 2025. Organisaties zullen het werken in tijdelijke teams moeten omarmen en faciliteren, omdat ze anders geen toegang meer hebben tot deze groep van professionals.

 

Masterclass zorginstelling Reinaerde

Presentatie tijdens het ‘Springcafé’ van zorginstelling Reinaerde. Een informele ontmoeting waar plm 4-5x per jaar inspiratie opgedaan kan worden en gedachten (kans en twijfel) gedeeld over de toekomst van de zorgsector en daarmee ook onze organisatie.

Key note Balance medewerkers event

Talentvolle mensen passen niet meer in vastomlijnde functies. Om interessant te zijn voor de werknemers van de toekomst moeten organisaties hun structuur, hun manier van samenwerken en hun manier van leidinggeven aanpassen.

Ben je morgen als organisatie nog relevant?

Disruptie is zelden het resultaat van een briljante ingeving die van het ene op het andere moment ontstaat en dan binnen een oogwenk een hele industrie wegvaagt. We beseffen onvoldoende dat disruptie vaak het gevolg is van een lange weg van experimenteren, vallen en opstaan, die uiteindelijk, wanneer alles meezit, heel snel een grote impact heeft.

Presentatie 'De Wendbare Organisatie'. Olietankers en Speedboten

Mensen omarmen nieuwe technologie sneller dan organisaties kunnen volgen. Op deze manier ontstaan nieuwe, wendbare bedrijven die, als waren het speedboten, links en rechts bestaande organisaties inhalen. Je moet dus als organisatie steeds sneller innoveren en je strategie aanpassen, en ook nog eens out of the box kunnen denken

Interview over trends in organisaties

Gesprek in het kader van de YouTube reeks 'Advieskunde' over de belangrijkste trends die hij ziet in organisaties en wat adviseurs hiermee moeten en kunnen.

Hybride bijeenkomst B├Ęta Challenge netwerk

Presentatie en dialoog over de zin en de onzin van netorganisaties en het belang van elkaar inspireren, steeds kritisch blijven kijken naar leiderschap en samenwerken. "Dank aan Menno Lanting die zich met souplesse, relativerend, realistisch en ter zake kundig door de vragen en opmerkingen bewoog. Inspirerend en motiverend.", Henk Biemans, programmadirecteur consortium Bèta Challenge.

Interview over mijn rol als adviseur.

Welke inzichten heb ik opgedaan als adviseur op het gebied van technologie, innovatie en strategie bij verschillende organisaties.

Presentatie hybride congres innovatief Haaglanden

Meer dan ooit moeten we nadenken en met elkaar in gesprek over de rol van de mens in de digitale transformatie. In de wetenschap dat in een wereld die steeds meer digitaal wordt, we meer dan ooit behoefte hebben aan menselijk contact.

Van optimalisatie naar digitale transformatie

De Babylonische spraakverwarring rondom digitalisering. Van modewoord naar realiteitszin. Ik heb onderhand ervaren dat veel mislukkingen voortkomt uit het feit dat we onvoldoende stilstaan bij de beantwoording van deze vraag.
 

CFO TV. Gesprek over digitale transformatie.

Waar het het nu in de praktijk goed en minder goed als het gaat om de digitale transformatie? Mooi gesprek met twee CFO's over mijn nieuwe boek 'Uit het transformatiemoeras'. Zie het hele gesprek op mijn YouTube kanaal.

De vijf faalfactoren van digitale transformatie.

Interview naar aanleiding van mijn nieuwe boek 'Uit het transformatiemoeras'.

Key Note KPN Digital Dutch 2022

De digitale transformatie gaat niet om het najagen van de allernieuwste technologie. Een (digitale) innovator probeert juist een match te vinden tussen een onderbelicht probleem en een vaak al bestaande technologie. Innovatie is zelden een lineair en voorspelbaar traject. Het ontstaat juist door experimenteren, vallen en opstaan. Ons menselijk ‘geklungel’ onderscheid ons straks van de algoritmen. De kern van mijn keynote tijdens The Digital Dutch 2022 van KPN.

Innovatie draait om timing en geluk.

Innovatie valt vaak nauwelijks te plannen. Het is een proces van vallen en op staan, timing, doorzetten en een flinke dosis geluk. Eerder een opeenvolging van leermomenten, dan een strak gepland proces. Hoe kun je er dan een strategie op loslaten? Volg je de technologie of zet je de mens centraal?

Fragment uit de talkshow tijdens Fast Forward Insights Innovation event van CIONET Netherlands.

Het tempo van de mens is het tempo van de technologie.

Organisaties laten zich te vaak opjagen door de vrees om disuptieve technologieën te missen. Vaak worden innovaties disruptief genoemd terwijl het in feite niets meer dan verbeteringen aan het bestaande product, de dienst, een proces of businessmodel zijn. Dergelijke innovaties kunnen zich evolutionair of revolutionair ontwikkelen. Het gaat dus om een stapsgewijze aanpassing of om iets radicaal nieuws, maar in beide gevallen wordt de bestaande markt lang niet altijd niet ingrijpend veranderd.

Hoe kom je uit het moeras van de digitale transformatie?

Voor organisaties die relevant willen blijven in het digitale tijdperk is het niet genoeg om alleen de bestaande processen te digitaliseren. Ze moeten hun cultuur, businessmodel en organisatiemodel aanpassen, niet eenmalig, maar in een continu proces. Organisaties die zich verbinden aan een ecosysteem en daarbij wezenlijke toegevoegde waarde leveren, zijn klaar voor de toekomst.